Terreinbeveiliging

Beveiliging van een gebouw alleen is niet altijd voldoende. Bedrijventerreinen zijn vaak groot, onoverzichtelijk en kennen vele uithoeken en verstopplekken. Vooral 's avonds, 's nachts en tijdens de weekeinden zijn de bedrijven kwetsbaar. Criminelen weten al sinds jaar en dag dat er op dergelijke plaatsen iets te halen valt.

Het beveiligen van het buitenterrein kan noodzakelijk zijn om een indringer tijdig aan te houden en een inbraak te voorkomen. Aan de hand van de risico's wordt de juiste beveiligingsoplossing bepaald. Hekwerkbeveiliging, slagboombeveiliging, bodemdetectie en radar- of infrarooddetectie in combinatie met camera-observatiesystemen maken een effectieve terreinbeveiliging mogelijk.

Hekwerkbeveiliging
Een stevig hek als fysiek obstakel blijft in veel gevallen onontbeerlijk. Maar het hek kent zijn eigen evolutie. Naast het feit dat de fysieke eisen aan een hekwerk steeds hoger worden, is de toevoeging van elektronica niet meer weg te denken. Allerlei innovaties op het gebied van elektronica zijn doorgevoerd, niet alleen om het bedieningsgemak te verhogen, maar met name de intergratie van detectiesystemen in het hekwerk zelf heeft de laatste jaren gezorgd voor een flinke groei in de vraag.

Het oog wil ook wat...
Daarnaast speelt het uiterlijk een steeds belangrijkere rol. Esthetische kwaliteiten zijn niet meer weg te denken als het gaat om hekwerktoepassingen in de buitenschil van een gebouw. Hierbij is het mogelijk om de eigen wensen van herkenbaarheid terug te laten komen in de hekwerken.

Voor ieder wat wils...
Het productassortiment van hekwerkleveranciers is inmiddels indrukwekkend. Voor elk probleem kan een oplossing worden geboden: van de omheining van bouwterreinen tot het effectief afgrendelen van winkelcentra, parkeergelegenheden, bedrijfsterreinen en penitentiaire inrichtingen.

Slagboombeveiliging
Slagboombeveiliging is een apart vakgebied door een impliciete tegenstelling: voor sommigen mogen deuren en poorten geopend worden en voor de meesten dienen deze gesloten te blijven. Dat terwijl sommige gebouwen gelijktijdig hun openbare karakter moeten bewaken. Adequate beveiliging valt en staat dan ook met een goed systeem voor toegangverlening.

Om toegangsbeheer te contoleren wordt gebruik gemaakt van toegangverleningssystemen (met magneetpasjes, pincodes of draadloze chipkaarten), van camera-observatie en verschillende identificatietechnieken zoals kentekenherkenning en gezichtsherkenning. De alarmcentrale waarmee Dutch Beveiliging samenwerkt kan zorgen voor terreinbeveiliging op afstand.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over camerabeveiligingbeveiliging? Neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in.